# 8 Eco-verantwoordelijk

april 13, 2020

#8 Eco-responsable

Zoals we je vertelden in ons artikel van januari over onze goede voornemens voor 2020;Edmunds wil de stap zetten om een ​​eerlijkere en meer betrokken mode te verdedigen door waarden naar voren te brengen die voor ons fundamenteel lijken:

Het behoud van de planeet 🌍 en productiemethoden die mensen uitlichten💪.

Ik kan me voorstellen dat u deze cijfers waarschijnlijk al hebt gelezen, waarvan we slechts een of twee voorbeelden zullen noemen om niet in een volledige depressie te vervallen 😅

- Het equivalent van 15 ton plastic wordt elke minuut in de oceanen gedumpt (bronnen WWF)

-14%van afval in de oceanen bestaat uit plastic flessen ...

We willen de muren beklimmen!

Met dit in gedachten heeft het Edmunds-team het nodige onderzoek gedaan om het afdrukmedium, dat aanvankelijk bestond uit een mix van katoen en zijde, te vervangen door een stof waarvan de basis is gemaakt van gerecycled polyester. , ook wel Rpet genoemd ♻️.

Rpet is een materiaal dat wordt verkregen uit de recycling van plastic flessen; deze worden opnieuw gesmolten en gevuld om een ​​stof te verkrijgen die zacht aanvoelt en goede eigenschappen heeft wat betreft weerstand en kleur.

Daarom worden vlinderdassen nu alleen gemaakt van dit type stof met het label Global Recycled Standard.

En aangezien we bij Edmunds de dingen niet halverwege doen, vindt u op onze site ook onze eerste collectie badpakken gemaakt van dezelfde reeks gelabelde stoffen, maar ontworpen om water te weerstaan; en alleen beschikbaar in de voorverkoop om geen onnodige hoeveelheden te produceren en strikt op aanvraag te verminderen.

Dus bij Edmunds positioneren we onszelf tegen de reuzen van de mode; en we vertrouwen op de kracht van consumenten om een ​​verschil te maken.


laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Ga naar binnen!