Bretels, een nieuw modeaccessoire

oktober 01, 2019

Les bretelles, nouvel accessoire de mode

Bretels zijn de afgelopen jaren erg populair geworden en zijn inmiddels uitgegroeid tot een heus fashion fenomeen. Verre van het beeld van de ietwat (te) strenge zakenman of de werkkleding van de jaren twintig,de jarretel heeft zichzelf opnieuw uitgevonden om uit opa's kleerkast te komen en een heel nieuw publiek te bereiken! Bohemien, urban, rock ... de jarretel past zich aan al je wensen en stijl aan om een ​​echt pluspunt te geven aan je outfits, of ze nu casual zijn of juist chic.


Bretels zijn echter een accessoire waarvoor een paar eenvoudige regels moeten worden gedragen.

Bandjes = geen riem!

De meest voor de hand liggende regel, maar het is altijd goed om te onthouden: je draagt ​​geen riem als je al een bretel draagt.Naast het esthetische aspect, hebben de bretels en de riem precies hetzelfde doel, namelijk om je broek vast te houden. Het heeft dus geen zin om beide op één outfit te dragen.

Overbelast uw outfit niet

Bretels zijn een vrij groot accessoire, dus ze hoeven niet overladen te worden met kleuren of patronen.Kies dus voor een paar bretels in gemakkelijk te dragen kleuren die bij je outfit passen (als u van plan bent uw bretels met verschillende outfits te dragen, vergeet dan te felle of originele kleuren en geef de voorkeur aan meer klassieke tinten zoals bordeauxrood of marineblauw).Als ruiten of stippen klassieke ontwerpen zijn die gemakkelijk te combineren zijn, vermijd dan ontwerpen die te zwaar of te origineel zijn (zoals regenboog- of sterbretels, bijvoorbeeld).

Stropdas of vlinderdas?

Het hangt allemaal af van uw stijl en de gelegenheid!

Bandjes kunnen afzonderlijk worden gedragen voor een meer casual of meer modieuze look. Ze kunnen echter ook worden vergezeld van een vlinderdas of stropdas voor meer chique outfits. De combinatie van een jarretel / stropdas, hoewel nog steeds heel vaak geassocieerd met Wall Street-financiers, blijft een klassieke en tijdloze optie. Kies echter accessoires in neutrale tinten die bij de rest van je outfit passen:de bretels zijn al een imposant accessoire, de stropdas moet het aanvullen, niet meer toevoegen

Het combineren van je bretels met een vlinderdas is ook erg in de mode voor een meer formele outfit. Minder imposant dan een stropdas, de vlinderdas is vaak gemakkelijker te combineren met bretels.Als je bretels klassiek zijn, kun je jezelf een beetje fantasie veroorloven ter hoogte van de knoop. Omgekeerd, als je banden al geladen zijn (patroon of kleur), kalmeer dan alles met een meer klassieke knoop om je outfit niet te zwaar te belasten.

laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.

Ga naar binnen!